Alla inlägg den 26 januari 2012

Av Silvia Marinkovic - 26 januari 2012 08:00

Tentorna på kvinnor och barn delen har vi fått svar på och jag har högsta betyg (vg) på dem båda och tom högsta poäng på barnsjukdomarna vilket jag så klart är lite extra stolt över. Jag är även extra stolt över att jag klarat hela teminen med högsta betyg i alla kurserna. Det är faktiskt inte så att jag är ett geni, tvärt om hade jag väl sagt...

Det är tiden man lägger ner på att plugga och göra det i tid, sen är intresset också en stor del av det. Jag älskar ju plugga enbart för det är så kul att lära sig mer och ju mer man lär sig destu mer ser man hur lite man kan. När det kommer till medicin och kroppen så är det inte förren i senare skeenden man förstår hur viktigt det är att kunna grunden, för kan du inte den så blir det svårare att bygga på kunskap. Förstår man inte njurens antatomi och fysiologi  i detalj till exempel, så går det inte att förstå vad som händer i resten av kroppen om njuren pajar. Allt hänger ihop.

Jag rå pluggade fysiologin tidigt och nu sitter den i ryggmärgen och allt blir liksom lättare..


Jag sökte sommar jobb på kvinnoklinikens prenatal avdelning för inte så länge sen. Anledningen till varför jag sökte just där är att det är en akut avdelning fast specialiserad på gravida kvinnor och komplikationer.

Jag gillar ju det akuta och sjuka.

Det var det enda sommarjobbet jag sökte för jag hade känslan av att jag kommer få det även om det var många andra som sökte som säkert har mer vårderfarenhet.

Jag har ingen vårderfarenhet förrutom mina praktikplatser och det var jag ärlig med, men jag kan så mycket annat och betygen gör ju inte saken värre.

Jag fick i alla fall jobbet och jag ser fram emot det. Det kommer bli en underbar sommar. Som jag sa till min handledare en gång: Tänk att få göra detta varje dag och få betalt!!

Presentation


Blogg om mitt liv och mina tankar i mitt älskade Malmö..

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Fråga mig

15 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Favoriter

RSS

Banners

Toppbloggare Blogglista.se BloggRegistret.se http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg

Ovido - Quiz & Flashcards