Alla inlägg den 10 september 2011

Av Silvia Marinkovic - 10 september 2011 13:03

Jag brukar inte skriva så mycket med vad jag sysslar med på dagarna, mest för att jag själv  inte tycker om att läsa sådant. Men tänkte lite snabbt ta med er på min torsdagskväll ute vid lilla torg i Malmö. För de som tycker sånt är kul att läsa..


Vi (läs Sasa) var bjudna till mingelkväll på Hedmanska gården. Tog på mig en tunn grå klänning och mina ljusblå bebisar (Gucciskor).

Hedmanska gården är underbart vacker och en njutning för en historieälskare som jag. Byggnaden är från 1400 talet och har en gång i tiden varit ett sjukhus. Vi minglade lite bland olika utställare medan vi drack vin och åt mat från Stolpaberga. Jag försvann i min lilla värld av fantasier där jag åkte tillbaka i tiden och såg sjukhusängarna framför mig och människorna i dem.. Sasas babbel blev ett bakrundssorl i mina öron.. 

Det var en trevlig kväll.. Jag kan absolut inget om design men jag vet vad jag tycker är snyggt eller ej.. Det enda jag egentligen kan eller anser mig kunna det är glaskonst eller glas i sig. Som dotter till en glasblåsmästare från Kosta Boda tar jag mig den friheten.. Så när vi var framme vid Iittala design monter gick jag fram och skakade på huvudet år vad de kallar design idag och vad man betalar dyra pengar för.. Där stod jag med ett glas i handen och synade den mot ljuset i bakrunden. Inga bubblor, ojämnheter eller något bevis på att det är handblåst.. Bara dessa tråkiga fabriktillverkade glasen som folk betalar skjortan för.. Skakade på huvudet igen... 

Nästa monter hade design lampor som var jätte snygga.. När killen började nämna priser, runt 19 000 kr för en lampa började tankarna glida iväg och intresset sinade.. Började beundra takbjälkarna bakom lampan i stället.. Tänk så gamla de är.. När vi var färdig minglade ochh ett antal visitkort rikare gick vi vidare till vårt stamställe Bastard för att käka lite riktig mat. Beställde in hjortlever och ett glas vin till det, var bara perfekt.. älskar det stället.. Sen var det dags att åka hem och nanna kudden.. Här kommer lite bilder från kvällen..

     Titta på de fina bjälkarna.. handsnidade..


   Suddig bild på musikunderhållningen


   O så vi.. 

 Iitalla kan slänga sig i väggen.. så här gör man glas.. Jag o pappa i Kosta, Övervakar så han gör rätt..   Korvmannen på väg hem.. 


   Bastard..   O mina bebisar så klart...

Av Silvia Marinkovic - 10 september 2011 11:49

Jag har inte haft ångest av att åldras, och jag tror det har mycket med att jag alltid fått höra att jag ser yngre ut än vad jag är..

Tydligen är de av en annan åsikt på Systembolaget på Triangeln. Står i kö och har köpt bubbel och framför mig står det en kvinna som defnitivt är äldre än vad jag är..

Kassörsakan frågar henne om legitimation och hon visar stolt upp den. Jag tänkte att det var minsann en trevlig kassörska som ville visa extra service genom att fråga oss äldre tjejer om leg. När det var min tur att betala och jag förberett med mitt leg i handen så kom aldrig frågan. Jag stirrade på kassörskan i hopp om att hon skulle inse sitt stora misstag men inget hände.. Sen stirrade jag på kvinnan framför mig som nu belåtet hade börjat packa ner sina flaskor..

Hon såg ju ut som en gammal sliten trollpacka..

Finns ingen chans i denna värld att hon var yngre än mig..

Där stod jag fräch och glad med hästsvans och skolväska...

Kassörskan behöver glasögon! Eller gå nån kurs i hur man inte förnedrar sina kunder.. Typ de kunde på kursen sagt: Eftersom det är en känslig fråga så ta alltid leg på äldre tjejer, framför allt om de står bredvis varandra i kön!

Det var säkert hennes första dag eller nått.. 

Stirrade surt på de båda när jag gick därifrån..

Dags för systemet att ta sig i kragen.. 

När jag kom fram till min lilla cykel var jag fortfarande sur.. väl hemma på innergården, medan jag låste fast cykeln, hade en annan känsla infunnit sig..

Det är kanske  dags att inse fakta...

Jag är 37 men ser ut som 36... 

De goda nyheterna är att jag har mitt lammkött ett år till ,sen är även han gammal.. Nästa tanke.. Om mitt lammkött börjar bli gammalt, vad fan säger det om min egen ålder?.. Med deprimerande hasande steg och nedböjt huvud gick jag mot  lägenheten.. Den där kassörskan på systemet är helt ovetande om vilken roll hon har i de kaos hon orsakat pga av hennes dåliga syn.. helt ovetande.. Det är sista gången jag handlar på systemet på triangeln.. Och nej jag är inte redo att inse fakta.. än..

Av Silvia Marinkovic - 10 september 2011 11:38

Ja då var det fest i gårkväll med massa mat och dricka..

Vi blev en tjugo pers som firade Sasa.

I morse drog han iväg till STCC, som är någon biltävlingsgrejs.. Sist han var där så fick jag ett sms där det stod att prins Filip var där och jag svarade " ok.. Jag har endå ingen chans".. Idag fick jag ett sms där jag tydligen hade missat prinsen igen.. Faan, hade inte en tanke på att prinsen kunde vara där igen, annars hade jag kanske inte tackat nej till att följa med.. Jag fick iallafall en skön och låång sovmorgon.

Presentation


Blogg om mitt liv och mina tankar i mitt älskade Malmö..

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Fråga mig

15 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Favoriter

RSS

Banners

Toppbloggare Blogglista.se BloggRegistret.se http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg

Ovido - Quiz & Flashcards